Exponate de maximafilie

sâmbătă, 11 martie 2017

Sfintele Paști 2017. Ilustrate maxime.

Ieri, 10 martie, a fost pusă în circulație emisiunea de mărci poștale Sfintele Paști 2017. Cu acest prilej au fost emise două timbre, fiecare cu valoarea nominală de 1,30 lei, și o coliță dantelată de 12 lei. Pe cele două timbre sunt ilustrate câte o icoană reprezentând Răstignirea Mântuitorului, aparţinând Mănăstirii „Radu Vodă” şi, respectiv, Catedralei „Sfântul Iosif”, ambele din Bucureşti. Timbrul coliței dantelate are ca imagine icoana „Învierea Domnului – Coborârea la Iad a Mântuitorului” aflată pe iconostasul Schitului Darvari din București. Au mai fost confecționate obișnuitele albume și produse filatelice speciale. Pentru detalii dați clic aici.

Cu acest prilej am făcut două ilustrate maxime, folosind ștampila prima zi de la Oficiul Poștal București 37.

1. Ilustrată maximă „Răstignirea Domnului Iisus Hristos”. Am folosit timbrul ce reprezintă icoana de la Mănăstirea „Radu Vodă”. Cartea poștală este realizare Allex Collection, dar în imagine nu este icoana de pe timbru. 


2. Ilustrată maximă „Învierea Domnului”, la care am folosit timbrul coliței dantelate  și o carte poștală ilustrată realizare personală.

*  *  *
Pentru documentarea asupra  acestei emisiuni de mărci poștale am folosit informațiille postate pe http://romfilatelia.ro/ro/sfintele-pasti-2017/, singura sursă disponibilă. Dar ce am găsit acolo este de neimaginat. Un text incoerent, cu propoziții puse aiurea, acolo unde nu este locul lor și cu greșeli gramaticale pentru care, la școală, nu se trece de clasa a cincea. Iată, de exemplu, această propoziție: „În luna iulie, anul 1992, Schitul Darvari, a fost declarat monument istoric de către Comisia Naţională a Monumentelor, Ansamblurilor şi Siturilor Istorice.” Textul este scris, fără nici o logică, între două fraze care descriu timbrele emisiunii. Dar mai șocant, aici, este virgula pusă între subiect și predicat!!



Să auzim de bine!
Alex M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu